logo

 

 

Particulieren

aangifte

Voor veel mensen is de periode waarin de jaarlijkse belastingaangifte weer gedaan moet worden een tijd van meerdere avonden stress en worstelen met alle papieren. Velen vragen zich dan af of zij alles wel goed hebben ingevuld. De Belastingdienst vult weliswaar al veel vooraf in, maar weet zeker niet alles van U. En niemand wil immers te veel belasting betalen.

Als U L.G. Belastingadviesbureau om hulp vraagt, wordt er een duidelijke afspraak met U gemaakt. U ontvangt een afspraakbevestiging met een checklist waarin alle gegevens staan die nodig zijn voor het invullen van de aangifte. Aan de hand van deze lijst kunt U dan in alle rust de gegevens bij elkaar zoeken. Op de afgesproken datum komt Linda van de Glind bij U thuis en vult de aangifte voor U in, stelt vragen en geeft uitleg. Er is bewust voor gekozen om de aangifte bij de klant thuis in te vullen, want dan hoeft de klant niet over straat met alle papieren én als er toch nog iets mist, kan het vaak redelijk snel erbij gezocht worden. Geeft U er voorkeur aan om naar kantoor te komen, dan kan dat natuurlijk ook. Wij willen voorkomen dat er aftrekmogelijkheden onbenut blijven. U hoort ook direct welk bedrag U zult moeten betalen of hoeveel U terug kunt verwachten. Daarnaast wordt er gekeken of U recht heeft op toeslagen. Als de aangifte naar de Belastingdienst is verzonden, ontvangt U per mail of post een duidelijk rapport van de aangifte.

linda typt Omdat iedereen graag zo snel mogelijk zijn of haar geld wil ontvangen van de Belastingdienst, proberen wij zoveel mogelijk de aangifte vóór 1 mei in te dienen, zodat men voor 1 juli bericht en geld kan verwachten van de Belastingdienst. Mocht het niet meer lukken voor 1 mei, dan kunnen wij bij de Belastingdienst uitstel voor U regelen. Het uitstel wordt dan verleend tot 1 september of zelfs tot 1 mei van het volgende jaar. Indien U een groot bedrag aan de Belastingdienst moet betalen, kan er voor U een betalingsregeling aangevraagd worden bij de Belastingdienst. Bedenk wel dat er door de Belastingdienst rente in rekening wordt gebracht.

Ook voor het op orde brengen van alle overige papieren kunt U een beroep op ons doen, wij zijn U graag van dienst.

 

© 2022 LGBelastingadviesbureau site by Gerjanne Hooijer